GUIDO.WEB features, main functions

GUIDO.WEB is a content management system, designed specifically to transmit information of exhibitional objects (paintings, statues, machinery, plants, animals, exhibitional products, etc) to people's (visitor's) own mobile devices regardless of location. Inside or outside of buildings, streets, public roads, entertainment parks and so on.

Our goal was to create a product which provides the widest possible range of usability along with easy and cost effective installation, maintenance and management. Technical requirements are as minimal as acquiring a web storage space, where the sytem will be installed, and will be available via the Internet (or a local wireless network). The result is a product, which can be quickly implemented, from decision to go live can be as short as a few days.

Object information is freely editable. You can add textual content, images, audio (sound, music, narration), video clips. Content types can be freely combined. You can and content in any number of languages (content can be language-specific). The composed content is automatically optimized by the system for viewing in standard desktop browsers and/or mobile devices (including multimedia content).

Easy and simple content management

A GUIDO.WEB oldalain megjelenő tartalmakat egy WEB-es felületű, internetes vagy intranetes környezetben is egyaránt használható központi kezelő programmal lehet szerkeszteni, mely segítségével könnyen és egyszerűen lehet előállítani több nyelvű műtárgy-információkat, túrákat, információs aloldalakat.

Azonosítás kód leolvasással

Minden műtárgyhoz hozzárendelhető egy kétdimenziós pontkód (QR kód, a képe itt látható), melyet egyszerű nyomtatóval kinyomtatva el lehet helyezni a műtárgyon vagy annak tárlóján. A látogató kamerával felszerelt okostelefonjával vagy tabletjével könnyen és gyorsan le tudja olvasni a kódot és a program azonnal a kiválasztott műtárgy részletes információit tölti be.
(Olvassa le az itt látható QR kódot mobil eszközével és betöltődik a demó oldal mobil-optimalizált verziója.)

 

Használható eszközök ...

 • okostelefon (iPhone, Android, Windows Phone, stb...)
 • tablet
 • netbook
 • notebook, laptop
 • asztali számítógép (távoli böngészésre)

TARTALMI ELEMEK

Műtárgy-információk multimédia tartalommal

A rendszer tetszőleges számú (mű)tárgyat tud kezelni. A tárgyakhoz kapcsolódó információs oldalakon a szöveges információkon túl különböző média anyagokat lehet rendelni: képet, audió és videó tartalmat.

Információk csoportosítása

A rendszer lehetőséget nyújt a műtárgyak csoportosítására, kategorizálására. A csoportosítás, kategorizálás tetszőleges szempont szerint történhet. Például múzeum esetén műtárgy-kategóriák, aukciós háznál aukciók, túrisztikai információs rendszernél területi egységek (belváros, városrészek), tematika (műemlékek, épületek, szórakozás), termék információs rendszernél termékcsoportok (fehér borok, vörös borok, díjnyertes boraink), stb. A rendszerben tetszőleges számú csoport hozható létre, egy-egy tárgy pedig több csoportba is tartozhat.

Tematikus tárlatvezetés, túra üzemmód

A rendszerben létrehozhatóak tematikus túrák, tárlatok, melyek lépésről lépésre végigvezetik a látogatót a túratervben szereplő (mű)tárgyakon. A túrák, tárlatok száma korlátlan, és egy-egy tárgy több túrában is szerepelhet.

Kiemelt információk kezelése

A rendszer lehetőséget biztosít a főoldalon kiemelt információk elhelyezésére, melyek mutathatnak konkrét (mű)tárgyakra, de lehetnek hír-, cikk-, hirdetés-blokkok, illetve bármilyen egyéb más tartalom is.

Hasznos információk kezelése

Az oldalon a navigácót szabadon testreszabható főmenü, és tetszőleges számú, oldalt vagy alul elhelyezhető további kiegészítő menük, navigációs blokkok segítik. A menü elemek mutathatnak a rendszerben létrehozott bármely tartalomra (tárgy, kategória, túra, egyéb oldal, tartalom), mutathatnak külső oldalakon szereplő tartalomra, illetve letölthető dokumentumokra is.

Jump to top of page

TÚRÁK, TÁRLATVEZETÉS

A rendszerben létrehozható túrák az elektronikus tárlatvezetés eszközei. A látogató a kihelyezett információs tábláról kiválasztja az őt érdeklő témájú tárlatvezetést, túrát és a mellette levő QR kódot leolvasva a szoftver végigvezeti őt a túra egyes lépésein.

A túrák létrehozásában a rendszer teljes szabad kezet nyújt a tervezőnek. Tetszőleges számú túra - tematikus tárlatvezetés - hozható létre, melyekbe lépésként/állomáskémt felvehetőek a rendszerben már rögzített műtárgyak (egy műtárgy több túrában is szerepelhet).

Ezen kívül egyedi, csak az adott túrában szereplő képések, állomások, helyszínek is rögzíthetőek, melyek tartalma szabadon összeállítható. Hozzáadható például felvezető, átvezető, magyarázó, útbaigazító, stb. tartalom. Természetesen minden lépés (legyen az a túrába bevont műtárgy vagy egyedi lépés) vegyesen tartalmazhat szöveges és multimédiás tartalmat. (Képet, hangot, videót, vagy például a következő helyszínre való eljutást segítő térképet.)

Jump to top of page

CÉLTERÜLETEK

A rendszer néhány lehetséges alkalmazási területe:

 • Múzeumokban, időszaki- és állandó kiállításokon, képtárakban, aukciós házakban
 • Állatkertekben, vadasparkokban, arborétumokban, tanösvényeken
 • Információ szolgáltatásra turisztikai látványosságokról, játékos városbemutatókon
 • Vendéglátóipari információk szolgáltatására (pl. többnyelvű, multimédiás étlap)
 • Egyedi kiállítások, gyűjtemények bemutatásához
 • Vállalati séták, oktatóutak esetén
 • Régészeti ásatásokon a leletek bemutatására
 • Kereskedelmi termékinformációs rendszer (termékek felcímkézése és forgalmazása QR kóddal, amit leolvasva a vásárló az áruházban, a helyszínen kap bővebb információt a termékről)
Jump to top of page

DEMÓK

A GUIDO.WEB rendszerhez készítettünk több működő, kipróbálható demó weboldalt, melyek különböző célterületek tematikáján keresztül mutatja be a rendszer lehetőségeit.

A GUIDO.WEB rendszer elérhetó demó példányai:

 

Múzeumi tárlatvezető és műtárgy-információs rendszer demó

A GUIDO.WEB rendszer múzeumi témájú, kiállítási környezetre kialakított online demonstrációs oldalát tekintheti itt meg, melyben egy elképzelt képtár tartalmával és felületével bemutatjuk a rendszer tudását és a benne rejlő lehetőségeket.

 

Állat- és növénykerti túravezető és információs rendszer demó

A GUIDO.WEB rendszer állatkerti és növénykerti környezetre kialakított online demonstrációs oldalát tekintheti itt meg, melyben egy elképzelt állatkert állatain és egyéb tájékoztató jellegű információin keresztül bemutatjuk a rendszer tudását és a benne rejlő lehetőségeket.

 

Turisztikai információs és túravezető rendszer demó

A GUIDO.WEB rendszer turisztikai környezetre kialakított online demonstrációs oldalát tekintheti itt meg, melyben Győr városának turisztikai látványosságain, vendéglátóipari és program információin keresztül bemutatjuk a rendszer tudását és a benne rejlő lehetőségeket.

 

Jump to top of page

DEMÓ QR kódok

A mobil eszközökre optimalizált felület betöltéséhez olvassa le a kiválasztott demóhoz tartozó QR kódot saját mobil eszközével.